Не встигла вся Європа отямитися від «буму» сонячної енергетики, як його відлуння дійшло і до пристроїв України. Раптом усі почали говорити, що це енергоефективно і при цьому дешево. Ще-б, якщо брати за відрізок часу цілу вічність! Адже стільки житиме наше сонце, чи не так?

І скільки б не пояснювали українцям про міф дорожнечi сонячної енергетики, проте деяким верствам населення проблематично придбати собі на дах навіть одну сонячну панель. Що ж робити?

Це не просте питання, адже виробникам сонячних батарей доводиться варіювати між відносною дорожнечею матеріалів і купівельною спроможністю українських громадян. Так, щоб c одного боку, підвищити ефективність сонячних панелей потрібно використовувати більш хімічно-чисті і дорогі матеріали, а з іншого боку потрібно, щоб цю сонячну панель можна було придбати сьогодні, а не через тисячу років.

Більш того, простому українцеві найменше хочеться думати про те, яку частку сонячна енергетика займає в країні сьогодні і наскільки вона стимулює економіку. Його турбує навіть не питання коли він зможе придбати сонячну батарею, але чи зможе він взагалі дозволити собі купити сонячну батарею?

Можливим виходом в даній ситуації стане "зелений тариф" для приватних домоволодінь. Так, вважається, що саме «зелений тариф" зможе допомогти багатьом людям стати на шлях споживання екологічно чистої енергії, та при цьому не нести значних матеріальних втрат зі свого боку, адже їм в кишеню буде повертатися певна сума від виробленої енергії та переданої в загальну мережу. Завдяки даним виплатам за «зеленим тарифом» можна буде погашати кредит за сонячні батареї, або направити їх на інші потреби.

Радує й те, що в Україні вже є компанія, яка готова запропонувати українцям сонячні батареї в доброму співвідношенні ціна-якість. Так, досить молода, але досить амбіційна компанія «Токмак Солар Енерджі» встигла зарекомендувати себе як лідер українського ринку фотовольтаїки. І не даремно, адже компанії є чим похвалитися: трекер, власного винаходу і Cонячна електростанція є більш ніж просто переконливими аргументами. Більше того, компанія тісно співпрацює з японською компанією Sharp і австрійською компанією Fronius, що тільки додає престижу компанії.

Говорячи про престиж, хочеться відзначити, що сьогодні, безумовно, престижно мати сонячні батареї у себе на даху і нехай на сьогоднішній день вони доступні лише деяким, завтра сонячні батареї можуть бути і у Вас. Адже, пам'ятаєте, колись ми всі мріяли про мобільні телефони, а сьогодні вони вже є у кожного.

Контакти офісу

Україна, м. Київ,

вул. Дніпровська набережна, 19а

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Контакти станції

Україна

Запорізька область

Токмацький р-н, с. Нове,

вул. Трудова, 18

ТСЕ у соціальних мережах