Понад три мільйони гривень на водневі проекти виділили в НАН України

Національна академія наук України виділила 3 млн 143 тис гривень на підтримку практичних наукових проектів у сфері водневої енергетики цього року. 

Це рекордна сума. НАН України фінансує проекти, що досліджують водневі технології з 2006 року. Але лише цьогоріч вчені працюватимуть саме над практичним отриманням водню, його зберіганням та використанням. Всього до фінансування затверджено 21 проект з водневої енергетики. Про це повідомляє прес-служба академії.

«Науковці досягли головної мети – вони формують замовлення. Всі затверджені проекти перспективні. Одним з таких є концепція Української Водневої Ради, яку ми розробляємо спільно з Інститутом відновлюваної енергетики. Це проект секторальної інтеграції водню в економіку України. Наша стратегічна мета на цей рік – зробити те, що вже зробила Європа, ми маємо її наздогнати. Важливо, що про водень та про водневі технології вже говорять на державному рівні. Наступним кроком має стати синхронізація і розробка українського законодавства», –  говорить президент енергетичної асоціації «Українська Воднева Рада» та експерт Наукової ради цільової програми Олександр Рєпкін.

Нагадаємо, що Українська Воднева Рада співфінансує проект Інституту відновлюваної енергетики «Розроблення наукових засад щодо впровадження технологій отримання водню з застосуванням відновлюваних джерел енергії та перспектив подальшого використання для енергетичних потреб в Україні».

З проектами, затвердженими до фінансування, можна ознайомитись на сайті НАН України