Воднева Дорожня Карта: Австрія вже впоралась, Україна чекає на Ганновер

20 березня 2019 року Австрія представила свій план розвитку водневої енергетики на найближчі роки. Про це повідомила європейська енергетична асоціація Hydrogen Europe у своєму Twitter. Аналогічну вітчизняну «дорожню карту» українська делегація буде презентувати на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, 3-го квітня 2019 року.

Підтримкою австрійської водневої стратегії у Відні займається міністр сталого розвитку і туризму Елізабет Кьостінгер разом із федеральним міністерством транспорту, інфраструктури та технологій Австрії.

В Україні, за підтримки HYDROGENEUROPE, план впровадження використання водневої енергетики та розвитку водневої економіки розробили: енергетична асоціація «Українська Воднева Рада» на чолі із її президентом Олександром Рєпкіним разом із Інститутом відновлюваної енергетики НАН України.

Офіційна українська делегація вперше, починаючи з 1995-го року, стане учасником «Hydrogen + Fuel Cells EUROPE» в Ганновері. 200 тисяч відвідувачів, 3000 експонатів. Квітнева виставка «Hydrogen + Fuel Cells EUROPE at HANNOVER MESSE 2019» буде присвячена найактуальнішим розробкам водневої енергетичної сфери та стане найбільшим подібним заходом в Європі.

Стенд від України буде присвячений інтеграції, модернізації та розвитку сучасних технологій використання відновлюваних джерел енергії в українській економічній моделі; з презентацією «дорожньої карти» галузі.

«Зрозуміло, що рано чи пізно перехід на водень вимушені будуть зробити всі. А в виграші, як завжди, залишаться тільки перші. Настав час діяти: розбудовувати інфраструктуру, завозити водневі авто, задіювати водень в процесі виробництва електроенергії. Менше, ніж через 30 років на світових трасах настане «ера» водню. Україна повинна мати чіткий план розвитку. І він в нас вже є», – говорить Олександр Рєпкін.

Довідка:

Дорожня карта – тут – економічне поняття, яке означає докладний план на перспективу з представленням сценарію розвитку чи механізмів реалізації.

Українська Воднева Рада – перша воднева енергетична асоціація провідних енергетичних, промислових та публічних компаній України. Член міжнародної асоціації Hydrogen Europe, яка є підрозділом Європейської комісії.

Новину про Австрійську «дорожню карту» дивіться тут:

https://fuelcellsworks.com/news/austrian-minister-kostinger-launches-the-development-of-a-hydrogen-strategy/?fbclid=IwAR2KJE7TmjSM1Zk7Bbq86jjG31jxMT4GrbLS-iqMeP7D0VkTb9zx0mfIsx0