Руслана: Ми будемо просувати водень в Україні!

Глобальний амбасадор відновлюваної енергії, переможниця «Євробачення-2004», співачка Руслана підтримала ініціативу Української Водневої Ради з впровадження водневої енергетики.

3 квітня 2019 року офіційна делегація презентує «дорожню карту» водневої енергетики України  в німецькому Ганновері. Там проходить найбільша воднева та енергетична виставка Європи Hydrogen + Fuel Cells Europe at HANNOVER MESSE.

Руслана підтримала президента Української Водневої Ради Олександра Рєпкіна в прагненні запровадити водневі технології в Україні: 

«Президент Української Водневої Ради Олександр Рєпкін – прекрасна людина, яка взяла на себе ініціативу в просуванні водню в Україні. Я хочу сказати тобі – респект, Саша! Я з тобою. Ми будемо разом просувати водень в Україні!»

Офіційна делегація України в Ганновері вивчатиме провідні технології енергетичних компаній у водневій, транспортній, інфраструктурній галузі – водневий, автомобільний транспорт, індивідуальні та промислові енергетичні рішення.

«Альтернативна енергетика для мене - не просто поклик душі. Це як продовження сцени. Світ взаємозалежний. Екологічна катастрофа будь-де відіб'ється і на нашій країні також. Десь по кабінетах люди формують енергетику так, що люди ззовні просто не мають шансів заробити на енергетиці. Монополісти порушують наші права. Альтернативне енергетика - це наша економіка. Сонячні панелі на власному домі - це вже власний маленькій бізнес. Воднева енергетика дозволяє не просто виробляти енергію, а балансувати її. На сцені я співаю та розповідаю про важливість альтернативної енергетики. Я планую проводити свої шоу виключно на чистій енергії. Буду привозити акумулятори, що працюють за на сонячній та вітровій енергії, згодом - використовувати водень. Я це робила вже двічі: в Гамбурзі та Ізмаїлі. Воднева енергетика може використовувати різні джерела. Зараз унікальність її в використанні чистої енергії. Водень, на сьогодні, чи не єдине джерело енергії, яке здатне подарувати Україні незалежність», – розповіла Руслана.