Хто кого: водень перемагає дизель

Їздити на водні дешевше, ніж на дизелі

Вже сьогодні понад 2000 водневих автомобілів курсують вулицями Європи, в Україні ж мало хто взагалі чув про водневі авто. По суті, водневий автомобіль це той самий електрокар, тільки зручніше. Водневе авто виробляє електрику за допомогою паливного елементу. Паливом виступає газоподібний водень та кисень. На відміну від електрокарів, такі машини безпроблемно працюють навіть при мінусових температурах і, що важливо, заправляти їх потрібно приблизно раз на 500 км, займає це всього 3-5 хвилин.

До того ж електрокари та водневі авто нарешті стають конкурентоспроможними. Вони не тільки більше не потребують субсидій від держави, а й об'єктивно стають більше вигідними для звичайного споживача. І ось чому:

  • Вартість електрики менша за дизель та бензин, отже заряджати такі авто значно дешевше;

  • Завдяки конструкції електродвигуна такі автомобілі вигідніші в обслуговуванні;

  • Державна підтримка. В Україні до кінця 2022 року електричні авто імпортуються без ПДВ та акцизного збору.

У Європі на водень переводять навіть громадський транспорт  

Близько 200 автобусів на водні вже стали частиною громадського транспорту в ЄС. За десять років повністю замінити дизельні та бензинові автобуси на електричні планують Германія, Нідерланди, Данія, Велика Британія, Фінляндія, Франція та Латвія. Це стане можливим завдяки підтримці Євросоюзу та організації Hydrogen Europe.

Окрім того, більшість європейських міст вже закривають свої магістралі для дизельних авто. Цією весною міська влада Амстердаму ухвалила рішення, згідно якого в найближчі роки під заборону потрапляють всі транспортні засоби із двигунами внутрішнього згоряння. Тому, відповідно, транспортні компанії в ЄС шукають рішення. І воно вже існує - так, я маю на увазі водень!

Як зробити водневі технології доступними для українців?

Українська Воднева Рада вже кілька років співпрацює з найбільшою європейською водневою асоціацією Hydrogen Europe. Наша країна стала першою, не з складу ЄС, яка стала членом підрозділу європейської комісії. Тепер на правах офіційного учасника ми маємо змогу долучитись до будь-яких проектів, що запускаються в Європі.

Українці ж мають повірити, що це вже не якісь космічні матерії, це реальні та цілком безпечні сучасні технології.

Тільки шляхом об’єднання бізнесу та науки ми забезпечимо економічний розвиток держави та конкурентоспроможність усіх галузей. Зокрема, про це ми нещодавно говорили з українськими науковцями на конференції з відновлюваної енергетики та енергоефективності в Києві. Як виявилось, якщо ставити нашим вченим правильні питання, то вони мають відповіді практично на все. Українські спеціалісти тільки й чекали, коли в них нарешті з’явиться реальна можливість представити свої багаторічні розробки нового енергоносія  водню. Тепер настав їх час, а отже такі технології зовсім скоро зможуть повноцінно впроваджуватись в нашій країні.